Dubbel lycka

NORGES NASJONALDAG Söndag 17. mai

• Kl 10-12    17.mai-fest i Kronprinsesse Märthas Kirke. Påmelding er nödvendig til  kirken,  08-556 00 344.

•  Kl 13.00    17. mai-toget starter fra Engelbrektsplan. Söderkårens  Musikkår, Täby Blås, Det norske korps ogLilla Akademins Blaasorkester deltar i toget.

• Kl 14.15    Offisiell åpning av festprogrammet på Skansen. Leker for barn og ungdom på og rundt Bollnästorget.

• Kl 17.00     17. mai festbuffet med underholdning i Odd Fellows lokaler på V. Trädgårdsgatan 11A.

Norsk-svensk och Svensk-norsk möte på Mälsåkers Slott 21 maj 2009

Mälsåkers Slott, som ligger ca 1. mil öster om Strängnäs, är ett av Sveriges ståtligaste barockslott. Slottet har säsongsöppning den 21 maj. Där träffar vi vänner från Norsk-svensk forening i Oslo, och får en visning av sommarens temautställning ”Gustaf Aulén – En biskop på barrikaderna”.

Aulén var en tidig anti-nazistisk opinionsbildare och en varm Norgevän. Vi får även vara med om invigningen av en historisk barack. Det blir festprogram med lunch – Lottakårens traditionsenliga ärtsoppa med smör och bröd, samt eftermiddagskaffe med hembakad bröd.

Resan sker med buss eller privatbilar, beroende på antalet resenärer, och priset er för resa, lunch och visning SEK 250, som betalas vid avresan.

Vi träffas uppe på Klarabergsviadukten, utanför ingången till SJ kl 09.00 – där bussen plockar upp oss. Vi räknar med att vara tillbaka i Stockholm ca kl 17.00.

Anmälan måste ske senast den 18 maj till:

Inger Mörtstedt, 08-411 85 60 – e-mail: inger.mortstedt@swipnet.se eller

Håkon-Stein Korshavn, 08-86 58 58 – e-mail: hskorshavn@comhem.se

Titta på bilder? Tryck här

Sveriges nationaldag

FIRAR VI MED STOR FEST lördagen den 6 juni  kl. 13.00  i Kronprinsesse Märthas Kirke – Stigbergsgatan 24

Medverkande:

• Festtal av Hedersordförande i SNF, Olof G Tandberg
  • Hovsångerskan Edith Thallaug, sång
  • Konsertpianisten Karl-Otto Hagen-Olsen, ackompanjatör
  • Borghild Skogholdt, läser dikt
  • Thomas Rudberg, flygel
  • Martin Törnqvist, oboe

Servering

Entré  kr 100:-

Anmälan eller köp av biljetter måste göras innan den 3 juni. Biljetter kan köpas på kyrkans expedition, anmälan måste ske till Inger Mörtstedt, telefon 4118560, e-mail:inger.mortstedt@swipnet.se eller Håkon-Stein Korshavn, telefon 865858, e-mail: hskorshavn@comhem.se

Skansen

På Sveriges nationaldag kommer vår förening att tilldelas en fana av HM Konungen kl 19.00 vid Solliden på Skansen. Ceremonin ingår i det av TV4 sända nationaldagsfirandet.

Intresserade av att delta i Nationaldagsfirandet på Skansen kan kontakta Inger eller Håkon-Stein.

Max Manus

Filmen om krigshjälten Max Manus kommer på bio i Stockholm och Göteborg med premiär den 15 maj.

Filmen har haft stor succé i Norge, och har blivit en av tidernas mest sedda film. Den är hittills sett av mer än 1.4 milj. sedan premiären i december 2008. Filmen är norskproducerad, och producent är John M Jacobsen.

Passa på och se den!