play video slots online slotsdad.com

Nordiska kulturdagar på Kulturhuset

Den 23-28 oktober är det Nordiska kulturdagar på Kulturhuset i Stockholm. Då kommer Nordiska rådets filmpris att delas ut. Alla nominerade filmer kommer att visas, biljettpris 50 kr styck.

Detta kommer antagligen vara den enda chansen att se årets norska nominerade film i Sverige, Nord av Rune Denstad Langlo, med manus skrivet av Erlend Loe. Langlo kommer att vara på plats i Stockholm under dessa dagar och förhoppningsvis introducera en av visningarna. Filmen visas på Klarabiografen 26/10 kl. 17.00 , 27/10 kl. 15.00 och 28/10 kl. 19.00.
Gå in på länken till vänster Norden i Fokus under ”Våra Vänner” där ni under Aktuellt kan läsa mer om kulturdagarna, hitta program etc.

Per-Erik Lund, ”Scener ur Himlaspelet”

Tisdagen den 3 november kl. 18.30, i Kronprinsesse Märthas Kirke, kommer skådespelaren Per-Erik Lund, – som har medverkat i HIMLASPELET i många år -, och spelar bilder ur Himlaspelet, ”Ett spel om en väg som till himlen bär”, ett skådespel på vers av Rune Lindström, uppfört varje sommar sedan 1941 (utom 1944–48) i Leksand.

Arrangemanget sker i samarbete med Dameforeningen.
Det blir fin servering och lotteri.
Fri entré. Anmälan är önskvärd, och bör ske senast 28 oktober till:
Inger Mörtstedt, e-mail: inger.mortstedt@swipnet.se
Håkon-Stein Korshavn, 08-86 58 58, e-mail: hskorshavn@comhem.se
Alla är hjärtligt välkomna!