J U L K O N S E R T

Kronprinsesse Märthas Kirke, Stigbergsgatan 24

onsdagen den 19 december 2012 kl. 19.00

19 december 1976 blev Kronprinsesse Märthas Kirke invigd!

Medverkande:

KFUM-kören, dirigent Mathias Kjellgren

Alexandra Linde, sopran

Mathias Kjellgren, orgel

Hege Marie Korshavn, mezzosopran

Karl-Otto Hagen-Olsen, piano

Martin Törnqvist, oboe

Kl 18.00 startar vi med glögg, tillbehör och trevlig samvaro.

Kl 19.00 samlas vi i kyrksalen till julkonsert.

Ta med familj och vänner till en trevlig förberedelse inför julen.

Vi får höra både svenska och norska advents – och julsånger.

Det blir både sång och musik.

Tomten.

Entré kr 80:-

Alla är hjärtligt välkomna

Anmälan till Inger eller Håkon-Stein

H-S Korshavn, telefon 08-86 58 58, e-mail:hskorshavn@comhem.se

Inger Mörtstedt, telefon 08-411 85 60, e-mailinger.mortstedt@swipnet.se

Konserten sker i samarbete med Det Norske Samfund

NY RESA PLANERAS!

Vi planerar en resa till Göteborg 2-4 maj 2013. Ditresan beräknas ske med BLÅ TÅGET.

BLÅ TÅGET är ett tåg med renoverade äldre vagnar, och har restaurantvagn där vi kommer att äta middag.

Vi planerar för Operabesök – Barberaren i Sevilla, besöka Norges hus m. fl. aktiviteter.

Då biljetter måste beställas i god tid ber vi er som är intresserade av att följa med, meddela detta till Inger senast den 3 januari 2013.

Inger Mörtstedt 08-411 85 60 – e-mail: inger.mortstedt@swipnet.se

Se Ibsens Peer Gynt på Stockholms stadsteater till rabatterat pris!

Som medlem i Svensk-Norska föreningen har du nu möjlighet att se Peer Gynt på Stockholms stadsteater för 175 kr (ord pris 290 kr). Erbjudande gäller utvalda speldatum i december och i mån av plats – först till kvarn gäller! Boka dina biljetter såhär, dock senast 30/11:

Peer Gynt är osårbar. Oerhörd. Oövervinnerlig. I alla fall är han det i sina drömmar. Men mellan fantasi och verklighet är det emellertid en avgrund. Här och nu finns Peers hustru Solveig. Som älskar honom bortom rimlighetens gräns. Som tar honom i försvar. Som står vid hans sida i vått och torrt. Peer älskar Solveig också. Men sårbar vill han inte vara.

Regissören Katrine Wiedemann gjorde succé med sin uppsättning av Hamlet på Stockholms stadsteater 2009. Nu är hon tillbaka tillsammans med dramaturgen Karen-Maria Bille och scenografen Maja Ravn för att göra en egen tolkning av Henrik Ibsens dramatiska dikt Peer Gynt från 1867, ett av den nordiska litteraturens mest kända verk. Trots att Peer Gynt skrevs för över hundra år sedan är berättelsen om den strulige och naive Peer, hans liv och undanflykter, evigt aktuell.

Regi: Katrine Wiedemann

På scenen: Magnus Krepper, Sven Ahlström, Emil Almén, Jakob Eklund, Alexander Lycke, Maria Salomaa, Frida Westerdahl, Anna Åström

1. Gå in på www.stadsteatern.stockholm.se och klicka på ”kampanjer” i vänstermenyn

2. Skriv in kampanjkoden solvei och följ därefter instruktionerna.

Varmt välkommen till Stockholms stadsteater!

Norske konstnären Christer Karlstad har vernissage

Norske konstnären Christer Karlstad har vernissage  lördag 17 november kl 12-16 på Galleri Agardh & Tornvall på Sibyllegatan 65 i Stockholm.
Utställningen kommer att invigas av Norges kulturattaché Eva Wikström

Under vernissagen presenteras även kulturtidskriften Aurors senaste nummer, som ägnas helt åt de romantiska realistiska tendenserna i samtida norskt konst och kulturliv.
Auroras  omslag pryds av en målning av Christer Karlstad, som i höst deltagit med tre målningar på  Drammens Kunstmuseum.

På Galleri Agardh & Tornvall ställer konstnären ut tolv aktuella målningar.

Varmt välkomna på vernissagen den 17 november!
 Christer Karlstad          Bengt Tornvall

Fredrik Skavlan 2012

Vill du vara med vid inspelning av fredagsprogrammen?

Svensk-norska föreningen har fått tilldelat ett antal platser till sista inspelningen för säsongen Torsdagen den 22 november

OBS! Du skall vara i TV-husets reception kl 15.45, Oxenstiernsgatan 34 på Gärdet. ”Först till kvarn” gäller.

Glöm inte att avanmäla dig om du får förhinder

Anmälan till Inger (se nedan).

Inger Mörtstedt 08-411 85 60 – e-mail: inger.mortstedt@swipnet.se