Vi besöker MARABOUPARKEN

Onsdagen den 13 maj kl 17.00 – 20.00 träffas vi i Marabouparken.

Vi får en guidad visning i parken och möjlighet att personligen gå rundt i konsthallen. Kostnad endast entréavgift kr 50:-. Efter visningen finns det möjlighet att samlas i Caféet och köpa förtäring.

Anmäl dig till: : H-S Korshavn, telefon 08-86 58 58, e-mail: hskorshavn@gmail.com

Hur kommer jag dit? Tunnelbana från T-centralen Blå linje mot Hjulsta, stig av i Sundbybergs Centrum, ta uppgång Järnvägsgatan och gå Järnvägsgatan fram till Löfströms Allé.

Pendeltåg från Stockholm C. Tåg 35 mot Kungsängen/Bålsta, stig av på Sundbybergs station. Tvärbana från Alvik. Tåg mot Solna centrum, stig av i Bällsta bro, gå Löfströms Allé fram till Marabouparken. Buss 512 från Solna C mot Spånga station. Stig av vid Marabouparken. Buss 515 från Odenplan. Stig av vid Sundbybergs station. Parkering Parkeringsplats med infart från Järnvägsgatan. Begränsade parkeringsmöjligheter längs med Löfströms Allé.
Zoloft without rx! Zoloft online store no script? order zoloft 25 mg online paypal, fedex Zoloft without priscription, purchase Zoloft airmail, best online price for
Order Online at USA Pharmacy! generic zoloft Cost Walmart . Official Drugstore, Buy Zoloft Overnight Delivery.
buy dapoxetine Without A Prescription . Men’s Health. Anti-allergic, Gums New, Weight Loss.

The generic dapoxetine is manufactured by 4 companies. The information provided includes the cost of the drug and the type of drug – tablet , capsule, syrup ,
Nov 29, 2014 – buy prednisone 20mg uk – Nov 2, 2014 – Dermipred prednisolone gegen, You can order prednisone at trusted online pharmacy! Starting at
Dapoxetine is used as a treatment for premature ejaculation. buy dapoxetine In Europe . Instant download coupons. Sildenafil Dapoxetine India.

”Kunsten å forsones” – tidsvittne på tre kontinenter

Torsdag den 7 maj klockan 19.  Norska kyrkan, Stigbergsgatan 24.

Den som vill förändra världen måste börja med sig själv – men inte sluta där. Konsten att försonas är lika oumbärlig på det globala planet som det lokala och personliga. Det är ledmotivet i Jens Jonathan Wilhelmsens bok. Norrmannen var 19 år, när kriget tog slut 1945. Han hade själv deltagit i motståndskampen. Kort därefter kom han i kontakt med Initiatives of Change (tidigare Oxfordgruppen) som verkar för moralisk och själslig värderekonstruktion. Han hamnade i Tyskland, där han på nära håll såg tyskarnas kamp mot ruinerna och hopplösheten, liksom klassmotsättningar mellan arbetare och arbetsgivare i gruvindustrin. Sedan har han ägnat sitt liv åt försoning, vägledd av orden ärlighet, renhet, osjälviskhet och kärlek. Han har medverkat i försoningsarbetet mellan svarta och vita i Sydafrika, mött hutu- och tutsistudenter efter inbördeskriget och många andra. Han berättar om detta i sin bok och rannsakar även Europas roll i världssamhället.

”De vita bussarna”.

Markering

70 år sedan 2.dra världskriget startade och 75 år sedan det slutade.

I Kronprinsesse Märthas Kirke söndagen den 26 april kl 14.00.

De ”Vita bussarna” var en aktion med bussar som leddes av den svenska greven Folke Bernadotte. Syftet med aktionen var att under slutet av Andra världskriget rädda skandinaver (danskar och norrmän samt även svenskar) som satt i tyska koncentrationsläger. Namnet kommer av att bussarna var vita med röda kors ditmålade på taket, sidan, fram och bak, för att bussarna inte skulle bli tagna för att vara militära mål.

Efter danska och norska påtryckningar och planering räddades cirka 15 000 skandinaver och andra nationaliteter från koncentrationslägren i de tyskkontrollerade områdena av Svenska Röda Korset i mars och april 1945. Efter den tyska kapitulationen räddades ytterligare 10 000 människor i maj och juni 1945.

Program:

* Filmen Hoppets hamn (1945)

*Om De vita bussarna (Ingrid Lomfors). Ingrid Lomfors är  historiker och generalsekreterare i Judiska församlingen i Stockholm.

* Kaffe

* Filmen Every face has a name (2014)

* Eftersnack

Servering av kaka, kaffe eller te. Arrangemanget är gratis, men ett bidrag för kaffet är välkommet.

Anmäl dig till: :

H-S Korshavn, telefon 08-86 58 58, e-mail: hskorshavn@gmail.com

Ett samarbete mellan: Dansk Forening i Stockholm, Det Norske Samfund, Svensk-norska föreningen, Den Norske Kirke i Stockholm, Foreningen Nordens Stockholms-avd. och Judiska Församlingen i Stockholm.