play video slots online slotsdad.com

På andra sidan gränsen regerade nazister

År 1942 inleddes Förintelsen i det tyskockuperade Norge. Det skulle inte varit möjligt utan norsk medverkan. Detta faktum konkurrerar med en annan bild; den som ett land befolkat av tappert antinazistiskt motstånd. I Norge, liksom i Sverige, pågår sedan ett antal år tillbaka en uppgörelse med berättelsen av den egna historien.

Två personer som genom sina böcker bidragit till denna uppgörelse är författarna Marte Michelet, ”Offer och gärningsmän i den norska Förintelsen”, och Mona Levin, ”Mors historie – en familiesaga”. I sina respektive böcker, som fått stor uppmärksamhet i det offentliga samtalet i Norge, belyser författarna ur olika perspektiv offer, förövare och hjältar i den norska delen av Förintelsen.

Forum för levande historia bjuder in till samtal med de båda norska författarna, lett av historikern Henrik Arnstad.

Programmet ramas in av musik framförd av Järfälla vokalensemble.

Välkommen 12 september kl. 17.30 (17-17.30 finns fika + smörgås)

Plats: Forum för levande historia, Stora Nygatan 10-12, Gamla stan

Programmet beräknas vara slut 19.30

Comments are closed.